Osjälviska Alexander Arnold förkroppsligar Englands laganda vid Euro 2024

Comments · 60 Views

TV-utlåningen av Alexander Arnold till EM 2024 var Gareth Southgates plan. Efter två tuffa matcher rann experimentet ut i sanden. Southgate var fascinerad av Alexander Arnolds passningsspel och bestämde sig för att låta honom spela på den tveksamma tredjepositionen på Englands mittf

TV-utlningen av Alexander Arnold till EM 2024 var Gareth Southgates plan. Efter tv tuffa matcher rann experimentet ut i sanden. Southgate var fascinerad av Alexander Arnolds passningsspel och bestmde sig fr att lta honom spela p den tveksamma tredjepositionen p Englands mittflt. Men om managern verkligen tror p planen r det osannolikt att den frsta spelaren som byts ut kommer att vara den tillflliga mittfltaren, som spelar som hgerback fr klubben.

"Han kan inte frsvara sig", sade Wayne Rooney om Alexander Arnold infr Englands frsta gruppspelsmatch mot Serbien. "Jag skulle inte lta honom komma i nrheten av mittfltet."

"Alla har rtt till sin sikt", svarade Southgate, men han slppte Trent-programmet vid frsta bsta tillflle, vilket bekrftade uppfattningen hos mnga internetdetektiver som tror att Southgate gjorde det enbart fr att frstra Liverpool-spelarens karrir.

Nr allt kommer omkring behver man bara titta p vad Skrddarsydda Alexander Arnold Fotbollstrjor hade att sga p mndagen om att frpassas till bnken under Englands tre senaste matcher: "Managern behver olika spelare och det fungerar", rasade han. "Det fanns ingen negativitet eller energi i ngot av besluten. Jag var glad ver att kunna hjlpa laget att vinna den frsta matchen och spela oavgjort i den andra. Jag kom hit med instllningen att gra allt jag kunde fr att hjlpa laget att vinna. Min mentalitet har aldrig varit fast p ett stlle. Den r flexibel fr olika ider och jag tror fortfarande att den kan spela en viktig roll."

Skrddarsydda Alexander Arnold Fotbollstrjor
Osjlviska Alexander Arnold frkroppsligar Englands laganda vid Euro 2024

Lt oss titta p en annan situation: en stor del av Alexander Arnolds internationella karrir fick en falsk start nr han kom in som avbytare med fem minuters tillggstid kvar i Englands kvartsfinal mot Schweiz. "Han trodde nog att matchen var ver", skulle Southgate sga. Smrtan av att ha blivit utslagen kan ha hngt ver honom. Han kunde ha suttit p bnken, avdomnad och distraherad, och vntat p att f ka hem. Andra kunde ha tagit p sig skulden fr att England slutade p femte plats efter straffar.

"Spelet tar dig med p en resa", sger Alexander Arnold, som avgjorde strafflggningen i onsdagens semifinal och hjlpte Billiga England Fotbollstrjor att ta sig vidare fr att mta Nederlnderna. "Jag hade velat behlla min plats i laget men trnaren har fattat sitt beslut och jag respekterar det. Laget kommer alltid i frsta hand och det mste man acceptera."

Den instllningen pminner om den kultur som Southgate infrde under sina tta r som frbundskapten. England har en kollektiv anda, motstndskraft och en trupp full av spelare som r villiga att ta ansvar. "Min resa inom fotbollen har hittills tagit mig genom upp- och nedgngar", sger Alexander Arnold. "Det r vid dessa tillfllen som man inser vad man mentalt kan uthrda och vervinna. Jag ser det i hela laget. Alla har sin egen historia om motgngar som de har tvingats vervinna. I livet handlar allt om hur man reser sig igen."

I Championship r den mentala formen ibland lika viktig som den taktiska och ra frmgan. Det rder ingen tvekan om att Southgate har fattat tveksamma strategiska beslut under de senaste fyra veckorna. England var outhrdliga i Tyskland och frlorade knappt i ttondelsfinalen mot Slovakien innan de pressades tillbaka hela vgen av Schweiz.

Men det hr r ett tuffare engelskt lag: ett som kan st emot chocken av att hamna i underlge, vinna nr det inte presterar bra och lita p att avbytarna gr avtryck, allt som ett resultat av de standarder som Southgate har infrt och upprtthllit. "Han har ingjutit sjlvfrtroende i oss", sger Alexander Arnold. "Vi r ett lag som r svrt att sl. Vi tror p oss sjlva oavsett vilka odds som r emot oss. Det r budskapet frn trnarna och vi tror att vi r tillrckligt bra fr att sl alla lag."

Ivan Toni kom in i den 94:e minuten mot Slovakien och spelade en avgrande roll nr tiden rann ut, Eberechi Eze kom in p vnsterbacken, Luke Shaw skakade av sig ett fem mnader lngt uppehll med en hamstringskada och kom in efter Schweiz 1-0-ledning - allt som Southgate Allt detta hade Southgate i tanke nr han pratade med sina spelare om VM 1966 infr EM.

Comments